Zuckerberg Salahakan Wi-Fi Selepas Demo Kaca Mata Pintar Meta Gagal

Join WhatsApp

Klik Sini

Join Telegram

Klik Sini

Mark Zuckerberg menyalahkan masalah sambungan Wi-Fi selepas demonstrasi langsung kaca mata pintar baharu Meta bernilai USD800 tidak berjalan lancar. Beberapa fungsi utama peranti berkenaan dilaporkan gagal beroperasi seperti yang dirancang.

Dalam pembentangan tersebut, kegagalan sistem dan fungsi tidak responsif memaksa Zuckerberg menghentikan demonstrasi bagi menjelaskan isu teknikal yang berlaku. Beliau menegaskan masalah itu berpunca daripada sambungan internet yang tidak stabil dan bukannya kecacatan pada perkakasan.

Insiden berkenaan pantas mendapat perhatian di media sosial, dengan sebahagian pihak mempersoalkan prestasi sebenar peranti tersebut. Namun, ada juga yang berpendapat gangguan teknikal semasa demonstrasi langsung bukan sesuatu yang luar biasa.

Kejadian ini berlaku ketika Meta sedang berusaha mengukuhkan keyakinan terhadap produk teknologi baharunya. Dengan harga jualan yang tinggi, sebarang gangguan kecil mudah menjadi tumpuan umum.

Leave a Comment